top of page

Over Loftet

"Glas is een uniek, verrassend en prachtig materiaal om mee te werken. Kwetsbaar, puur, vlijmscherp, koud, maar ook zacht en buigzaam . En nooit helemaal te temmen. 

Glas kan een prachtig beeld opleveren, maar een krachtig kunstwerk is in mijn ogen pas geslaagd als het stof geeft tot diepere gedachten over persoonlijke of maatschappelijke thema's. Als het tot dialoog aanjaagt, of als het proces zelf bij verwerking van diepe emoties kan bijdragen. 

Soms besteed ik uren om te schaven en te slijpen aan een mooi gepolijst en vooraf uitgestippeld kunstwerk in spé. Om het vervolgens in 1000 stukken te laten vallen, compleet met lege handen te staan en dan langzaam zoveel mogelijk van die vlijmscherpe stukken weer van de grond te rapen en met veel geduld en zorg een heel ander, veel rauwer, intenser kunstwerk op te bouwen.  Slechts gemaakt met wat me op dat moment gegeven is. That's life. Het is altijd een grote eer als ik juist met zo'n werk iemand een hart onder de riem kan steken.

Ik heb een grote interesse in media, technologie, muziek, film, architectuur, symboliek, (kunst)geschiedenis, literatuur en psychologie. Ik kan niet zonder mensen om me heen en hecht veel waarde aan warmte, vertrouwen en eerlijkheid. Ik ben een gevoelsmens in hart en nieren.  Een levensgenieter waar het kan en een schouder om op te huilen voor wie me nodig heeft.  Dochter, zus, vriendin en moeder."  

Franka van Deursen (13 maart 1978) is glaskunstenares, docent en eigenares van Loftet-glas

Franka

bottom of page